Sydpå, næste lige ud ad landevejen

9. april 2016

Lørdag formiddag kørte jeg en kort runde i Hawthorne. En lille kvadratisk ørkenby med lige krydsende gader. På Main street fandt jeg et krigsmuseum med en kampvogn, miniubåd og alverdens bomber og missiler liggende på fortorvet. Lidt bizart, men hvad gør men ikke for turismen.

Turen mod Las Vegas gik ad Highway 95, som går ca. 300 miles lige ud, kun afbrudt af et par sving. Det er faktisk røvsygt at køre ligeud så længe, så jeg brugte for første gang bilens fartpilot. Fartgrænsen var 70 mil/t, men jeg satte den til 60.

90 % af Nevada er ørken, og der var da også langt mellem vandhullerne i bogstavelig forstand. jeg så et skilt der sagde "Last gas in 100 miles". Men jeg havde lige tanket, så ingen problemer.

Gjorde holdt og spiste frokost i Goldfield, en lille flække som havde sin storhedstid mellem 1900 og 1940, hvor man fandt guld for $ 86 mio. Meget af byen består nu af trailerparker og små træskure. Senere på ruten ramte jeg Tonopah, som var min oprindelige destination aftenen før. Her så lidt bedre ud, flere permanente huse, og så er mange i byen beskæftiget ved et nærliggende militært anlæg, hvor de tester hemmelige fly og laver prøvesprængninger. BUM!

Radioen kunne kun finde "bibelkanaler", countrymusik og spansksprogede stationer, men bedst som jeg var ved at få spat bød ruten på underholdende indslag i form af en benzinstation med det meget indforståede navn: "EddieWorld" samt ørkenbordellet Area 51 Alien Cathouse!

Jeg nået gennem ørknen uden at købe Area 51 souvenir, og gjorde holdt på et truck stop 10 mil udenfor Las Vegas, hvor jeg overnatteri bilen. De næste 3 dage skal jeg opleve Las Vegas.