Græd ikke over spildt benzin

9. april 2016

Jeg forlod Yosemite ved 12-tiden, netop som det begyndte at regne. Min GPS - som får live opdateringer om trafiksituationer - havde forvisset mig om at turen over Sierra Nevada bjergkæden (ses på billedet), kunne gøres på lidt over 4 timer, men det skulle vise sig at være løgn.

Jeg nåede omkring 20 miles op ad det foreslåede bjergpas før det stod klart at passet var lukket pga. dårligt vejr. Det var satans, så gik der lige en time med at køre ned igen. Jeg udregnede en ny rute, som krævde noget køretid nordpå. Samtidig forsøgte jeg at lytte til trafikmeldinger på AM radioen, men det var kun støj.

Den ultimativ nedtur indfandt sig, da den alternative rute også var lukket. Pis! Jeg fattede der ikke. På trods af nogle regnbyer var vejret mildt og solen kiggede frem af og til.

Nå, men jeg måtte atter nordpå, hvor jeg fandt en åben rute via highway 88, som smutter ind i Nevada lige under Lake Tahoe. Eftersom målet var Las Vegas, gav det ikke mening for mig at køre til Carson City, hovedstaden i Nevada, for at overnatte. Jeg fik lige akkurat booket et motelværelse i byen Hawthorne, inden jeg mistede forbindelsen på telefonen.

Turen over bjergpasset var en gyser uden sidestykke. Mørket begyndte at falde på, det gik bare op og op, en kraftig tågedis slørede vejen og der blev mere og mere snehvidt omkring mig. GPS'en oplyste at højden var næsten 9000 feet, hvilket er lige med 2,7 km over havet. Altså svagt højere end Himmelbjerget!

Jeg kørte ind i passet med en halv tank benzin, men pga. vejret tog det en evighed med helt ned til 20 miles i timen (32 km/t). Jeg så til min skræk at den ene streg efter den anden forsvandt på benzinmåleren, men jeg klarede det. Rullede ind over statsgrænsen kl. 21.00 med en streg benzin tilbage (havde dog også en reservedunk).

Efter næsten 10 timer i bilen, var jeg fremme ved et meget nedslidt Holiday Lodge motel i Hawthorne, kl. 23.30 og gik direkte i køjen.

I Californien koster benzinen i øvrigt ca. $ 2.80 (kr. 18,30) for en gallon, som er ca. 3,7 liter.