2. dag i San Francisco

5. april 2016

Tid og budget tvinger mig til at sortere og prioritere i de mange oplevelser, som San Francisco byder på.

Jeg fravalgte hurtigt at køre med Cable Car (sporvogn), fordi det kostede kr. 90,00 at køre 3 km op ad en bakke og ned igen. Det syntes jeg var for latterligt. Det er priser som Movia/DOT ville misunde.

Oprindeligt ville jeg heller ikke ud på fængselsøen Alcatrez, hvilket koster ca. kr. 650,00 for en lille sejltur og en rundvisning i et gammelt fængsel. Mit standpunkt skulle dog ændre sig da jeg blev tilbudt en pakke med Alcatrez OG billet til byens Hop On - Hop off busser, til en god pris.

Alcatrez ligger i San Franciscobugten, ca. 1 mil udenfor byen. Øen var oprindeligt et militærfort, blev så indrettet som militærfængsel og endte med at blive et føderalt fængsel indtil det lukkede i 1963. Al Capone, "Birdman" og "Machine Gun Kelly" har afsonet på Alcatrez.

Jeg vil sige at man godt kan springe Alcatrez over, hvis man besøger San Francisco. Med mindre man er interesseret i kriminologi og militærhistorie, så er det ikke noget at råbe hurra for.