Rastløs nat i Monterey Bay

4. april 2016

Mit pitstop i Monterey Bay var en blandet fornøjelse. Jeg kom desværre for sent til at besøge det lokale akvarium, og måtte derfor nøjes med den klassiske turistfælde i form af Old Fisherman's Wharf, som indtil 60'erne var et fiskemarked, men nu består af en lang mole med boder a la Dyrehavs Bakken, hvorfra der også udgår div. bådudflugter med mulighed for at spotte hvaler, delfiner, søløver, sæler osv.

Jeg spiste på en fiskerestaurant, og fandt derefter en parkeringsplads på havnen. Siden opholdet var lidt impulsivt, havde jeg ikke fået bestilt motel/hotel, og måtte derfor overnatte i bilen. Det var ikke videre bekvemt, så jeg var lang tid om at falde i søvn, kun for at blive vækket af en led fejemaskine der rengjorde p-pladsen i mere end en time. Den var nok 03.00 før jeg faldt i søvn, men kl. 06.30 blev jeg igen vækket til lyden af søløver der højrøstet diskuterede med sæler. Sikkert en territorial tvist, som var ret belastende, men gav mig mulighed for at forevige solopgangen i Monterey Bay.

Området er desuden kendt for stranden, hvor John Denver saboterede sin karriere som countrysanger, ved at styrte ned med sit fly.