På vejen igen

3. april 2016

Jeg forlod Lompoc søndag formiddag og satte kursen mod San Francisco, nordpå via Santa Maria, opad California 1, som den highway der løber langs kysten hedder.

Det gik indledningsvis lige ud, hvilket godt kan være lidt trivielt. Jeg tog mig selv i at lægge mærke til de mange skilte der står i vejkanten. I California kan man fx få en bøde på ikke mindre end $ 1000 for at smide skrald langs vejen. De er også så kommercielle at de lader firmaer sponsorere strækninger af landevejen. Andre steder er et stykke vej opkaldt efter en soldat eller politimand, som er faldet i tjenesten.

Senere fik jeg min sag for, da jeg ramte hårnålesvingene helt ude ved havet. Udsigten var drabelig god, men et øjebliks uopmærksomhed kunne have kostet depositummet på bilen ... Mange gange var jeg nede og køre 15-20 miles i timen, hvilket betød at jeg besluttede mig til at udskyde ankomsten til San Francisco til mandag, for at gøre et stop i Monterey Bay samt at forsøge at overnatte i bilen.