Solvang sucks

2. april 2016

Jeg er nået til en lille flække, som hedder Lompoc, på vejen op til San Francisco. "Byen" består af en 5 km lang vej, hvor der på begge sider ligger utallige butikstorv med kæder og megabutikker. Det virker mest som et sted, hvor folk fra de omkringliggende bjerge kommer ned for at handle. Jeg bor på Motel6, som er en discountkæde, ca. 30 km fra Solvang.

Det var oprindeligt min hensigt at overnatte i Solvang, men i weekender er prisen omkring kr. 1000,- for et værelse, per nat. Min nærighed skulle dog viser sig at blive min redning, for jeg havde kun opholdt mig i byen i en halv time, før jeg var ved at brække mig i neonfarver!

Solvang blev grundlagt i 1911, af en gruppe danske lærere, og er opført efter dansk forbillede med bindingsværkshuse, skole, landsbykirke og kopier af Dybbøl Mølle, Rundetårn samt en meget lille havfrue. Det er stort set turistfælder og butikker hele skidtet, og det minder mest om en uheldig blanding af Bondebyen i Lyngby og Legoland i Billund. Alle butikker hedder noget med Jensen, Hansen, Olsen, Andersen og Mortensen, og de japanske turister lapper det i sig.

Jeg besøgte 3 såkaldte danske bagerier, men kan oplyse at jeg som gammel konditor, ikke var imponeret!