Grand Canyon

15. april 2016

Grand Canyon har i mange år stået på min "to do list", og endelig er jeg her!

Jeg kørte fra vandrehjemmet kl. 07.00 om morgenen for at have hele dagen til rådighed. Desværre var vejret gråt, tåget og vådt til at starte med, så sigtbarheden var ikke den bedste.

Det meste af Grand Canyon er lige som Yosemite en nationalpark. Man skal igennem et checkpoint, hvor man betaler for entré, ca. 5 km før man ankommer til et besøgscenter med parkeringsplads. Herfra går der forskellige shuttlebusser rundt til kendte udsigtspunkter. Nogle kan man også køre til i egen bil, men det er meget bekvemt at blive kørt rundt med disse gratis "Hop on - hop off busser", som der kun er 10-15 min. mellem.

De fleste steder kan man komme helt ud til kanten af kløften for at fotograferer, og det stod hurtigt klart for mig, at min mobiltelefons kamera ikke slog til. Der er simpelthen for mange detaljer og nuancer i landskabet, og afstanden er enorm. Men det lykkedes mig da at knipse et par gode billeder.

Grand Canyon er 277 mil (446 km) lang, op til 18 mil (29 km) bred og nogle steder mere end 6000 fod (1800 meter) dyb. Kløften blev dannet af Coloradoflodens konstante erosion, over millioner af år.