Damn, en dæmning!

14. april 2016

På vej ind i Arizona besøgte jeg Hoover-dæmningen, som ligger på grænsen mellem Nevada og Arizona. Det er en megakonstruktion, som amerikanerne tydeligt er stolte af. Den er bygget i årene 1931-1936 under Depressionen, for at tæmme Coloradofloden, sikre kunstvanding af afgrøder samt at lave billig strøm. Dæmningen har skabt søen "Lake Mead", som - når den er fuld - er det største vandreservoir i USA. Aktuelt kan man dog se at vandstanden er sunket kraftigt pga. vandmangel. Man bruger simpelthen mere vand end der smelter fra de omkringliggende bjerge.

Inden jeg kunne få lov til at køre over dæmningen skulle jeg gennem et checkpoint, hvor de kan undersøge biler. Jeg må se uskyldig ud, for jeg blev vinket direkte igennem. Jeg slap dog ikke for at gå gennem en metaldetektor i forbindelse med rundvisning i dæmningens indre. Det er meget imponerende maskineri, som ved hjælp af turbiner og generatorer laver strøm. Der var naturligvis også mulighed for at tage en masse billeder, men synes nu de pressede citronen ved at forlange $ 10.00 for parkering.

Således krydsede jeg grænsen til Arizona, hvor jeg skal opleve Grand Canyon.